Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2024. 3. 29, péntek, Auguszta, Bertold napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 15552495

Üsz.: 1462/3/2010.                              

Tárgy: Ladánybene településen megválasztható önkormányzati  képviselők számának megállapítása

HATÁROZAT

A Helyi Választási Iroda Vezetőjeként a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvény                         ( továbbiakban Ve.) 102. § (1) bekezdésében megállapított hatáskörömben eljárva, figyelemmel a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 24.§ (2) bekezdésére Ladánybene településen megválasztható önkormányzati képviselők számának megállapítása tárgyában meghoztam a következő HATÁROZATOT:

Ladánybene településen megválasztható önkormányzati képviselők száma: 6 fő.

Ezen határozat ellen a döntés közzétételétől számított 2 napon belül a Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Iroda Vezetőjéhez lehet kifogással fordulni. A kifogást úgy kell benyújtani, hogy az  legkésőbb a sérelmezett jogszabálysértés elkövetésétől számított 2 napon belül megérkezzen a Területi Választási Iroda Vezetőjéhez. A kifogásnak tartalmaznia kell a jogszabálysértés megjelölését, a jogszabálysértés bizonyítékait, a kifogás benyújtójának nevét, lakcímét (székhelyét) és – ha a lakcímétől (székhelyétől) eltér – postai értesítési címét, a kifogás benyújtójának választása szerint telefaxszámát, vagy elektronikus levélcímét, illetőleg kézbesítési megbízottjának nevét és telefaxszámát, vagy elektronikus levélcímét.

I N D O K O L Á S

A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. tv. 4. §  alapján „A 10 000 vagy ennél kevesebb lakosú település - egyéni listás választási rendszerben - egy választókerületet alkot, amelyben a képviselők száma:

c.)   5000 lakosig 6 fő…”

Ladánybene  2010. január 1-i lakosságszáma az önkormányzati választáshoz – a KEK KH, mint a Kormány által kijelölt lakosságszámadatot nyilvántartó központi szerv tájékoztatása alapján – 1.711  fő. Ebből következik, hogy Ladánybene az „5000 lakosig” településkategóriába tartozik. Erre tekintettel a rendelkező részben foglaltaknak megfelelően határoztam.

A határozat közzétételének módja: Ladánybene Polgármesteri Hivatalában található hirdetőtáblán történő közzététel, valamint Ladánybene  Község honlapján, a www.ladanybene.hu oldalon való nyilvánosságra hozatal.

Határozatomat a Ve. 102. § (1) bekezdésében biztosított jogkörömben hoztam meg, figyelemmel a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. törvény 24.§ (2) bekezdésére. A jogorvoslati jogot a Ve. 102. § (3) bekezdése alapján biztosítottam, a kifogás benyújtásának részleteit a Ve. 77. § (1) és (2) bekezdése tartalmazza.

Ladánybene, 2010. július 6.

Kutasiné Nagy Katalin
Helyi Választási Iroda vezetője

Közzététel napja: 2010. július 07.

Kutasiné Nagy Katalin
Helyi Választási Iroda vezetője
 

 

CsatolmányMéret
1462_3_2010.pdf36.33 KB

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

dscf4752