Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2024. 3. 29, péntek, Auguszta, Bertold napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 15550719

 

 

                                                     HUSZONHÉT a Ladánybene 27!<br />
Születésnapi koncert és együttlét!<br />
November 16-án, 20 órakor<br />
Ladánybenén, a Művelődési Házban<br />
A belépés ingyenes!

 

HUSZONHÉT a Ladánybene 27!

Születésnapi koncert és együttlét!
November 16-án, 20 órakor
Ladánybenén, a Művelődési Házban
A belépés ingyenes!

 Ladánybene 27

HUSZONHÉT

Update Tour 2012-2013

A Ladánybene 27 zenekar az idén 27 éves, 1985 óta működik a reggae szolgálatában!

1991 óta tizenkettő albumot jelentettek meg és szerzeményeik számtalan válogatáson szerepeltek. Nevükhöz fűződik az első magyar reggae album (1991 – Reggae), dub album (2002 - Links to Babylon), az első hazai riddim album (2007 - JudgeDay) megalkotása, az első pesti reggae klub (1998 - Trenchtown Reggae Party) üzemeltetése, valamint a legnagyobb hazai reggae fesztivál (Reggae Camp) megteremtése.

A 2012-ben megújult és fúvósokkal bővült zenekarunkkal igyekszünk méltó módon megünnepelni ezt a számunkra fontos évfordulót: a zenekar 27-ik évét a március végén megjelent angol nyelvű We Are One című EP-vel indította, mely EP címadó dalához videoklip is készült, az előttünk álló szezon folyamán pedig a HUSZONHÉT elnevezésű születésnapi turnén vesznek részt, melynek egy speciális állomása nem máshol lesz, mint a zenekar „szülőföldjén”!

Hosszú út vezetett a régi daloktól a legújabb zenékig, egészen pontosan 27 év, és most ezt a fejlődést, haladást élheti, hallgathatja végig a néző a HUSZONHÉT turné állomásain.

A tavasszal kiadott We Are One című EP után most újabb megjelenésre készülünk, hiszen a húzós nyári menet ellenére egy sor új zenét írtunk műhelyünkben. Ezek a dalok szintén megjelennek a HUSZONHÉT elnevezésű, nagykoncertekből álló turné programjában, ahol az aktuális nagy slágereink mellett (Judge Day, Az élet más, We Are One, Feel Di Roots…) ezúttal helyet kapnak a korábbi évek legismertebb dalai (Van még a világon, Kell egy ház, Régi Reggae…)! Műsorunk és egyben filozófiánk, hogy a jelenben éljünk és alkossunk!

Az új LB27 programmal világzenei örökségünket, a zenénkben rejlő energiákat és a zenélés örömét tárjuk a közönség elé!

Az idén megfiatalodott és új zenészekkel kibővült LB27, huszonhetedik születésnapja alkalmából november 16-án „haza látogat”, hogy a fiatal zenész társak is megismerhessék azokat a mára már kultikusnak mondható helyeket, ahol a zenekar anno született, vagy lemezeire készült.

Látogatásuk során lehetőség nyílik arra, hogy Ladánybenén élő régi barátaikkal személyesen is találkozzanak, beszélgessenek. Ezen a délutánon és estén a zenekar szeretné ladánybenei barátainak bemutatni fiatalabb zenésztársaikat: Krecsmáry Zsolt dobost, Kálmán Andás billentyűst, Görögh Dani trombitást, Hegyi Viktor Iván harsonást és Pásztor Ákos szaxofonost, hiszen az idei évtől a zenekar az LB27 Brass szekcióval kiegészülve koncertezik! A fiatalos lendület és az érett, tapasztalt erő nagy találkozása teszi igazán izgalmassá és modernné a megújult LB27 zenei világát és szövegeik pozitív üzenetét.

A Ladánybene 27 tagjai a személyes ismerkedés mellett a színpadon is megmutatják felfrissült zenéjüket, régi és új dalaikat, a lendületüket és pozitív gondolkodásukat. Erre régi nagy sikerek helyszínén, a Ladánybenei Művelődési Ház nagytermében kerül sor!

 

„A látogatás során tiszteletünket tesszük a régi Kunbaracsi Tábornál, megtekintjük a Művelődési házban kiállított emléktáblánkat, találkozunk a falu vezetőivel, Kardos Attila polgármesterrel, Visontay István korábbi polgármesterrel, barátainkkal, lovaskocsikázunk Ladánybenén és környékén: meg-megállunk az iskolánál, focipályánál, hogy anekdotázzunk a régi dolgokról, a táborokról, a fáklyás felvonulásokról, focimeccsekről, koncertekről. És természetesen egy-egy szál virág elhelyezésével lerójuk tiszteletünket a városi temetőben nyugvó régi barátaink sírjainál is.” - mondta Bodnár Tibor, zenekarvezető.

A reggae pozitív üzenetét ajánljuk mindenki számára egy fantasztikus hangulatú Ladánybene 27 születésnapi show és turné keretében, ahol együtt táncolhatunk, bulizhatunk!

Ízelítőül íme néhány aktuális videó linkje:

·         We Are One klip: http://www.youtube.com/watch?v=Oz4p4_9LFr0

SZÜLETÉSNAPI KONCERT LADÁNYBENÉN!

LADÁNYBENE – LADÁNYBENE MŰVELŐDÉSI HÁZ – NOVEMBER 16., 20H



SZÜLETÉSNAPI KONCERT VENDÉGEKKEL

BUDAPEST – A38 Hajó – 2012. NOVEMBER 24.

Rengeteget muzsikálunk majd, lesznek régi melódiák, sokat választunk az aktuális programunkból is és jönnek az új dolgaink!!!

Múlt - jelen és jövő egy koncerten, így kezdjük a következő 27 évünket!

Velünk tart néhány kedves zenész barátunk, akikkel megtiszteltetés lesz együtt muzsikálnunk! Íme a program:

Ladánybene 27 és barátai:

·         Sena (Irie Maffia)

·         Busa Pista (Irie Maffia)

·         Shaka Black (JAM, GB)

·         Mészáros Ádám (Péterfy Bor & Love Band)

·         Mr.Roul NO

·         Judah International Sound System (Shaka Black & Selecta DreadHead)

TOVÁBBI „HUSZONHÉT” TURNÉÁLLOMÁSOK!

·         november 10. – Debrecen – Roncs Bár

·         november 17. – Győr – Bridge Hallgató Klub

    • Copy Con lemezbemutató & Ladánybene 27 HUSZONHÉT
  • december 8. – Balassagyarmat – Madács Mozi
  • december 26. – Szombathely - Agora-Savaria Mozi
  • december 29. -  Kiskunfélegyháza - RockTár



További információ:

Nikolits Dóra- 20/598-5653 – nikolits.dora@lb27.hu

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

img0167