Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2024. 3. 28, csütörtök, Gedeon, Johanna, Hanna napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 15548506

  Tűzgyújtási tilalom feloldása - BKM.pdf

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL 

 

Feloldották a tűzgyújtási tilalmat!

 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága feloldotta a megye területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre korábban, átmeneti időre elrendelt általános tűzgyújtási tilalmat.

 

Az erdőterületeket érintő tűzesetek csökkenése, valamint az erdő- és vegetációtűz kialakulását és terjedését befolyásoló környezeti tényezők változása (csapadékos időjárás) miatt indokolt az elrendelt tűzgyújtási tilalom feloldása.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fokozott tűzveszély elmúltával az erdőben tüzet gyújtani csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben szabad. Erdőgazdálkodási tevékenység során a vágástéren visszahagyott faanyag égetése az erdőgazdálkodó által kijelölt helyen végezhető, olyan módon, hogy a tűz az erdőt és környezetét nem veszélyezteti.

A tüzet nem szabad felügyelet nélkül hagyni, távozás után pedig minden esetben gondoskodni kell az eloltásáról.

Felhívjuk továbbá a telektulajdonosok figyelmét, hogy az avar és gyomégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a gyorsan haladó tűz könnyen elérheti az erdőt, vagy a lakott területeket.

 

 

 

(Bács- Kiskun Megyei Kormányhivatal)

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

Falukarácsony