Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2024. 3. 29, péntek, Auguszta, Bertold napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 15551227

/sites/default/files/veszhelyzetiertesitesiszolgalat.pdf

Vészhelyzeti Értesítési Szolgálat

 

Rendkívüli helyzetekben való tájékozódás új rendszere elérhető már mobil készüléken is. Az elmúlt év márciusában bekövetkezett rendkívüli hóhelyzet, valamint a 2013. júniusi árvíz hatékony megoldás kidolgozását tették szükségessé a lakosság azonnali, naprakész, ugyanakkor célzott tájékoztatására.

 

Ezen cél érdekében BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel és a Microsoft Magyarország Kft-vel kifejlesztett egy mobil eszközökre optimalizált új alkalmazást a vészhelyzeti értesítési szolgáltatást ( rövid megnevezés: VÉSZ).

 

A VÉSZ segítségével az okos telefonnal rendelkezők azonnal tájékozódhatnak a lakóhelyükön az úti céljuk által érintett területek, figyelt útvonalak, megyék, vagy akár az egész ország aktuális helyzetéről, a kiadott figyelmeztető és riasztási jelzésekről.

 

Az alkalmazást letöltő felhasználó beállíthatja magának, hogy Magyarország mely területéről kér azonnali értesítést mobil eszközére.

Kijelölheti a lakóhelyéhez igazított értesítési zónát, egy-egy megyét, a nagyobb hazai tavak környékét, vagy akár az egész országot is.

 

A VÉSZ képes arra is, hogy a mobil eszköz GPS berendezésének segítségével figyelje a felhasználó aktuális helyzetét, és ehhez viszonyítva küldi az adott területre érvényes értesítéseket az okos készülékre.

A szolgáltatás három fokozatú értesítést tud küldeni, a felhasználó tetszés szerint kiválaszthatja, hogy csak a riasztásokról, a figyelmeztetésekről, vagy pedig mindenről, így a tájékoztatásokról is kér-e értesítést.

 

Az ingyenesen letölthető alkalmazás Android, az iOS és Windows Phone operációs rendszerekre egyaránt elérhető, teljesen díjmentesen. Az új szolgáltatási rendszerről ovábbi információk találhatók a  

http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_veszelyhelyzeti_tajekoztato_rendszer

honlapon.

 

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

2014 Március 15-i megemlékezés