Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2024. 4. 26, péntek, Ervin, Klétusz napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 15720974

BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL

 

 Hatósági Kerekasztal

 

Hatósági Kerekasztal címmel közösen konzultációt tartott a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal 2013. május 8-án.

 

Az összejövetel célja a Kamara és a szakigazgatási szervek közötti munkakapcsolat erősítése volt. A találkozó konzultációs lehetőséget biztosított a gazdaság szereplőinek és felügyelő hatóságok munkáját érintő feladatok áttekintésére. A konferencián részt vett dr. Kerényi János kormánymegbízott, Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal szakigazgatási szerveinek és járási hivatalainak vezetői, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetőségének tagjai és munkatársai.

A résztvevők közös véleménye volt, hogy a gazdasági fejlődés alapja a jól működő, rentábilis és fejlődésre képes vállalkozók köre. A kormánymegbízott köszöntő beszédében rámutatott arra, hogy az uniós források kihasználása a jelenleginél nagyobb mértékben lehetséges.  Vállalkozói kérdésre válaszolva az uniós pályázatokhoz kapcsolódva elmondta, hogy a szigorú bürokrácia az uniós megfelelés miatt szükséges, ugyanakkor a kihangsúlyozta, hogy a hatóságok és a felügyeletet ellátó szakigazgatási szervek a „Jó állam” elve mentén az ügyfelek érdekeit kell, hogy szolgálják, a jogszabályok és kötelezettségek maximális betartása mellett. Ez esetben a gazdaság rugói, vagyis a magyar vállalkozások a közigazgatás ügyfelei, tehát minden segítség és támogatás megilleti őket a közigazgatás részéről.

 

Gaál József a Hatósági Kerekasztal konferencián résztvevőket az együttműködés és hatékony kapcsolattartás irányában orientálta. Kiemelte, hogy a személyes találkozás és konstruktív megbeszélés megteremti az operatív együttműködést a vállalkozások és a közigazgatás szereplői között a napi ügymenet során.  A kötetlen, szakmai és stratégiai kérdéseket is érintő konzultáción a megye járásainak vezetői is jelen voltak, demonstrálva, hogy a megyeszékhelytől távolabbi vállalkozók is segítséget tudnak kapni a saját mikrokörnyezetükben, a vállalkozásukat érintő közigazgatási ügyekben ők is tudnak akár vezetői szinten kommunikálni.

 

A hagyományteremtő Hatósági Kerekasztal kiváló lehetőség volt a gazdasági szereplők és a hatósági szakigazgatás közötti szorosabb együttműködés kialakításának megkezdésére, a hatékony közös munkavégzés megteremtésére.

 

Kecskemét, 2013. május 9.

 

 

 (Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal)

 

 Sajtóközlemény - Hatósági Kerekasztal.pdf

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

Falukarácsony