Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2021. 1. 24, , Timót, Ferenc napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 10045859

Az idősebbek klubja falunkban több évtizedes múltra tekinthet vissza. Célja már a kezdetektől fogva az volt, hogy a nyugdíjas korosztály számára biztosítsa a szabadidő színvonalas és szórakoztató eltöltését közösségi formában, illetve az idősebbeket aktivitásra ösztönözze, hogy megmutathassák saját értékeiket, ezzel hozzájárulva a települési közösség sokszínűségéhez. A tagok létszáma változó, évente átlagosan mintegy negyven fő körüli.

Az elmúlt években, mintegy 8 éve a klubélet jelentősen felpezsdült, megújult. Sokféle programot kínál a tagok részére a klub, kirándulásokat, fürdéssel vagy kulturális programmal összekötve, bálokat, mulatságokat, illetve a tagok rendszeresen együtt járnak templomba. A sok rendezvény, együtt megélt élmény nemcsak a mindig jó hangulatot biztosítja, hanem egyben a közösséget is építi. Többek között ennek is köszönhető, hogy a közösség nagy támogatottságnak örvend mind a tagok családjai, mind a helyi vállalkozók, mind pedig a Polgármesteri Hivatal részéről.

 

A szabadidős tevékenység mellett a nyugdíjasok közössége komoly részt vállal a település programjaiban, rendezvényeiben is: immár hagyománnyá vált, hogy a nagy népszerűségnek örvendő falunapi fellépés mellett minden évben szép és színvonalas műsorral készülnek október 6-ra, október 23-ra, március 15-re. Folyamatosan bővítik ismeretségi körüket, igyekszenek minél több hasonló klubbal illetve intézménnyel kapcsolatot kiépíteni, a már meglévő kapcsolatokat ápolni. Ennek érdekében nemcsak helyben lépnek fel, hanem szép sikereket arattak országos nyugdíjastalálkozókon is. Ellátogattak a lajosmizsei Szociális Otthonba, ahol a lakók örömmel fogadták műsorukat. Képviselték településünket Erdélyben is, ahol fergeteges tetszést aratott előadásuk, a helyiek jó szívvel látták vendégül a klub tagjait. Ennek viszonzására komoly részt vállaltak az idelátogató erdélyi vendégek fogadásának megszervezésében, vendégül látásukban, újabb szórakoztató műsorral köszöntötték őket.

 

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

108