Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2021. 1. 20, szerda, Fábián, Sebestyén napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 10032774

A községben kereskedelmi szálláshelyek:

BeneLux Beach Vendégház:

"Néhány éve lelkes csapatunk elhatározta, hogy a Ladánybene központjában álló régi kocsmaépületet és annak udvarát felújítja,átalakítja. Ez az elképzelés mostanra exkluzív sport és rendezvényközponttá nőtte ki magát. Hiszen a BeneLux Beach medencével,jacuzzival,műfüves sportpályával,design szobákkal és igazi gyerek „paradicsommal” (játszótérrel) várja kikapcsolódni vágyó vendégeit. Több éves vendéglátásban eltöltött tapasztalattal a hátunk mögött,igyekszünk minden kívánságot teljesíteni. Exkluzív környezetben baráti árainkkal várjuk kikapcsolódni, szórakozni vágyó vendégeinket!

Szeretettel vár Ladánybene, mindenkinek itt a helye!"

http://www.beneluxbeach.hu/bemutatkozas/

Inczédi Tanya: 

Egy gyerekkori álom valósult meg ezen a helyen. Így vall az álom megvalósítója: 

"Országunk szívében, Ladánybene település határában, létezik egy fákkal borított aprócska kis tanya. A bekötő út épp nagypapa háza mellett halad el, amelyet akác cserjés és a nagy diófa árnyéka övez, az út végén ott vár ránk ez a kis alföldi paradicsom, ahol még dédszüleim élték vidéki békebeli életüket... Sokat játszottam itt gyermekként. Felfedeztem a természet adta kincseket, haraptam lédús almába, csipegettem szőlőszemeket szüret idején. Hallgattam az öregeket, ahogy a tornácon diskurálnak füllesztő nyári estéken egy igazán hosszú nap után. Kezükben egy pohárral abból a jó kis tavalyi roséból... Az idillt csak néhány lepke koppanása törte meg, a petróleumlámpa fényénél. Igazi időtlen pillanatok voltak ezek...


Felnőttként vissza visszajártam a tanyára, ahol már csak düledező romok idézték a szép emlékeket. A hely varázsán azonban nem fogott az elmúlás, a csodák eszenciája megmaradt, és hozott magával egy elhatározást. Megannyi álomkép, ötlet, emlék lebegett előttem, és végül új öltözéket kapott minden. Picit megfűszereztem egy kis újjal, a modern kor vívmányaival, odafigyelve a falusi jelleg megtartására. Gyere, körbevezetlek, álmodban talán már Te is jártál itt..."

http://www.inczeditanya.hu/

Képtalálat a következőre: „inczédi tanya ladánybene”

 

 

 

 

 

 

 

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

05.