Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2021. 1. 20, szerda, Fábián, Sebestyén napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 10032811
Feltöltés alatt...Kedves Látogatók!
 
Sok szeretettel köszöntöm Önöket Ladánybene honlapján. Internetes oldalunk látogatása során betekintést nyerhet községünk, önkormányzatunk életébe. Ladánybene tipikus alföldi település, Bács-Kiskun megye északi határán, a Duna-Tisza köze és a kiskunsági homokhátság térségében található, Kecskeméttől 24 km-re észak-nyugatra fekszik. A község megközelíthetősége jó, akár a fővárosból, akár a megyeszékhelyről érkeznek ide a látogatók. Ladánybene 1877-ig Jászladány pusztája volt Bene néven, akkor lett az újonnan önálló községgé alakult Lajosmizse része, majd Jászladány pusztájából 1908-ban vált önálló községgé.
 
 
Községünk lakosainak száma 1700 fő körül mozog. A település rendezett belterülettel és igen nagy tanyás térséggel rendelkezik. A természet szerelmeseinek kellemes kikapcsolódást jelent az ősborókás látványa, a természet csendje. A Madarasi-tónak nevezett rész, az ősborókással a Kiskunsági Nemzeti Park része. Belterületen a település fő látványossága a római katolikus templom, amely 1948-ban épült. A lakosság többsége római katolikus vallású. A község központjában található a Milleniumi emlékmű, a Templom dűlőben pedig az Árpád-kori templom rom.
 
Viszonylag kis lélekszámának köszönhetően a lakosságról elmondható, hogy olyan, mint egy nagy család: a közösség összefogásának kitűnő példája a számos itt működő civil szervezet, melyek a helyi vállalkozók és az önkormányzat támogatását élvezik. Bár településünk fejlődése nem gyors ütemű, de stabil és élhető jövőt biztosít. Az itteni lakosok áldozatos munkájának, illetve a szép számú vállalkozói kör tevékenységének köszönhetően tudjuk a múlt értékeit megőrizni a jövő nemzedéke számára. Kiválóan szemlélteti ezt az évente megrendezésre kerülő falunapi rendezvény, melynek során együtt ünnepelünk testvértelepüléseinkkel.
 
Honlapunkon nézelődve is felfedezhetik, megismerhetik Ladánybene számtalan értékét, látnivalóit, nevezetességeit, kulturális életét, múltját, jelenét. Ajánlom mindenkinek, látogassanak el hozzánk, győződjenek meg személyesen arról, hogy Ladánybene lakosai segítőkész, kedves, vendégszerető emberek, ismerjenek meg bennünket. Szívesen látjuk a községbe látogatókat akár a már hagyománnyá vált falunapon(július utolsó szombatján), a községi búcsún(október második vasárnapján), de akár a polgármesteri bálon, a szüreti felvonuláson is.
 
 
A honlap böngészéséhez kellemes időtöltést kíván:
 
 
 Kardos Attila 
polgármester
 
 
 
 

 

 
 

 

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

2014 Március 15-i megemlékezés