Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2021. 1. 19, kedd, Sára, Márta, Márió napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 10028445

Ladánybene Bács-Kiskun megye északi határán a Duna-Tisza köze és a kiskunsági homokhátság térségében található. Ladánybene Bács-Kiskun Megye északi részén lévő település, Kecskeméttől 24 km-re. Szomszédos települések: Lajosmizse, Felsőlajos, Kerekegyháza, Kunbaracs, Kecskemét-Méntelek és Tatárszentgyörgy.

A község megközelíthetősége jó, akár a fővárosból, akár a megyeszékhelyről érkeznek ide a látogatók. Vasútállomás nincs, de távolsági autóbusz-megállóval rendelkezik. Az utazási idő a megyeszékhelyről autóbusszal kb. 35 perc, személyautóval 25 perc, a fővárosból 1 óra 45 perc autóbusszal, személyautóval kb. 1 óra 15 perc. A község elérését nagyban segíti az E5 autópálya közelsége.

 

A felszín nagyrészét futóhomok borítja, ugyanakkor több területsávban tagolt buckavonulatokkal is találkozhatunk. Ladánybene mezőgazdasági település, jelentéktelen iparral. A föld gyenge minőségű homokos talaj. A település 4072 hektáron terül el. Községünk az ország napfényben leggazdagabb területéhez tartozik.Másik jellemzője a csapadékszegény éghajlat, emiatt elég jelentős talaj-, és légköri aszály lép fel, melynek következtében ritka növények, növénytársulások találhatóak.

A lakosság száma 1723 fő. Népessége magyar és többségében római katolikus vallású. Külföldi testvértelepülése a falunak Szentábrahám (Erdély) és Nebelschütz (Németország).

Az alábbiakban megtekinthető azon települések névsora, melyek Ladánybenét 60 km-es körzetben körbeveszik(1. csatolmány), továbbá településünkről angol, ill. német nyelvű leírás olvasható(2., 3. csatolmány):

CsatolmányMéret
Települések 60 km-es körzeten belül.pdf128.73 KB
Ladánybene leírása angolul(The description of Ladánybene).pdf59.21 KB
Ladánybene leírása németül(Die Beschreibung von Ladánybene).pdf59.51 KB

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

p45287