Üdvözöljük Ladánybene település honlapján! Ma 2024. 4. 28, , Valéria, Péter, Nimród napja van.

Magyar Faluprogram

Összesen: 15733300

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Ladánybene Község Önkormányzata az Innovációs és Technológiai Minisztériummal

együttműködve ezennel kiírja 2022. évre a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási

Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók (a 2021/2022. tanév II. félévére és a 2022/2023. tanév I. félévére), valamint felsőoktatási tanulmányokat 2022/2023. tanévben kezdeni kívánó fiatalok számára.

Nem részesülhet támogatásban az, aki:

  • a Magyar Honvédség és a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos és szerződéses állományú hallgatója
  • doktori (PhD) képzésben vesz részt
  • kizárólag külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban.

A pályázatra az 51/2007.(III.26.) Kormányrendelet 18.§. (2) bekezdése alapján kizárólag azok a Ladánybene Község Önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok jelentkezhetnek, akik

  • felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányikat.

    („A” típusú pályázat)

  • a 2021/2022. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások

vagy felsőfokú végzettséggel nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert érettségizettek, akik a 2022/2023. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

Csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik a 2022. évi felvételi eljárásban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat 2022/2023. tanévben ténylegesen megkezdik.

 („B” típusú pályázat)

A pályázat benyújtásának módja és határideje:

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:

                        https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati évben regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe. Amennyiben jelszavukat elfelejtették, az Elfelejtett jelszó funkcióval kérhetnek új jelszót. A pályázói regisztrációt vagy a belépést követően lehetséges a pályázati adatok feltöltése a csatlakozott önkormányzatok pályázói részére.

A pályázati űrlapot az EPER-Bursa rendszerből kinyomtatva és aláírva a Polgármesteri Hivatalnál kell benyújtaniuk a pályázóknak.

A pályázat mellé (papíralapon) csatolandó a pályázó és a vele közös háztartásban élők 3 hónapnál nem régebbi jövedelmének igazolása, a szociális rászorultságot igazoló iratok, valamint az „A” típusú pályázatot benyújtók részéről a felsőoktatási intézmény által kibocsátott hallgatói jogviszony-igazolás vagy annak másolata a 2021/2022. tanév első félévéről.

 A pályázat csak a pályázati kiírásban meghatározott mellékletekkel együtt érvényes!

A pályázat papíralapú benyújtási határideje: 2021. november 05.

A pályázat részletes feltételeiről a Ladánybenei Polgármesteri Hivatalban lehet személyesen vagy a 76/555-284-es illetve a 76/555-065-ös telefonszámon.

Ladánybene, 2021. október 9.

 

                                                                                   Ladánybene Község Önkormányzata

 

" A " típusú pályázati kiírás 

" B" típusú pályázati kiírás

Közérdekű adatok

Véletlenszerű kép

67